E Twinning Projemiz

Okulumuzda SOSYAL MEDYA VE SAĞLIK: Doğru mu?- Güvenli mi? E-Twinning projemizi uygulamaktayız.

SOSYAL MEDYA VE SAĞLIK: Doğru mu?- Güvenli mi?

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. eTwinning Erasmus+ sürecinde de Avrupa Komisyonu'nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir. Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında eTwinning projesi yürütülmektedir.

SOSYAL MEDYA VE SAĞLIK: Doğru mu?- Güvenli mi? Her gün milyarlarca insan sosyal medyayı kullanıyor. Sosyal medya her ne kadar her zamankinden daha fazla bilgiye ulaşmamızı sağlasa da kullanımının ruh sağlığımız üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri var. Geçmişte güvenilir gazetecilere, medya kuruluşlarına ve etik ilkelere bağlı kaynaklara güveniyorduk. Ancak internet, haber ve bilgilerin neredeyse hiçbir kısıtlama veya editoryal yönerge olmadan tamamen yeni bir şekilde yayınlanmasını, paylaşılmasını ve tüketilmesini mümkün kıldı. Günümüzde pek çok insan haberlerini sosyal medya ağlarından ve web sitelerinden alıyor ve bir haberin güvenilir olup olmadığını belirlemek çoğu zaman zor olabiliyor. Sahte haber veya sahte hikayelerdeki artış, aynı zamanda bilgi yığınlarına ve insanların internetin nasıl çalıştığına dair genel anlayış eksikliğine de bağlanıyor. Bu projede sosyal medya kullanımının ruh sağlığını nasıl önemli ölçüde etkilediğini ve sosyal medyayı sorumlu bir şekilde kullanmanın neden önemli olduğunu analiz edeceğiz. Projemizde 7 ülkeden 7 okul ortak olarak yer almaktadır.

Yayın: 23.11.2023 - Güncelleme: 21.12.2023 13:08 - Görüntülenme: 180