T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

eTwinning Project: CONSERVE THE NATURE FOR YOUR FUTURE(GELECEĞİN İÇİN DOĞAYI KORU)


05-05-2022

 

 

     Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Nurcan ÖZAY'ın yürütmüş olduğu eTwinning projesinin sonuna gelindi. Dokuz Türk, 3 yabancı ortakla yürütülen projemiz, geleceğimiz gençlerimize küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için işe israfı önlemekle başlamak gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla düşünülmüştür. Bunun yanında geri dönüşümün önemi, sıfır atık, kirlilik, küresel ısınma, karbon ayak izi ve su ayak izi gibi temalar da işlenmiştir. Bu projenin amacı gençlerimize birçok konuda farkındalık kazandırması, buna bağlı olarak da davranışlarında olumlu değişiklikler sağlamasıdır. Projemiz 4 ay sürmüştür. Bu proje de 7 öğrenci aktif olarak çalışmışlar ve web 2.0 araçları becerilerini geliştirmişlerdir. Hazırlık C sınıfı öğrencilerimiz Berra Ş. , Nur Ahsen K., Feyza Sude K., Elif D., Reyyan S, Şura K., ve Şeyma Şükran U. çok teşekkür ediyoruz. 

     Projemizin sonunda gençlerimiz isterlerse dünyamız için neler yapabilirler; kendilerinden başlayarak arkadaş, aile ve toplumu bilinçlendirmenin önemini fark etmişlerdir.

     Bunu yaparken teknolojiden faydalanarak iletişimin önemini ve karışık okul ve ülke takımları ile çalışarak İngilizce sunumlar yapıp dil ve iş birliği becerilerini geliştirmişlerdir.

 

    Öğrencilerimiz okulumuz da ağaç dikme ve çöp toplama etkinliği gerçekleştirirken hem mutlu oldular hem de eğlendiler.

      Karışık okul ve ülke takımlarından oluşan ekiple geri dönüşüm ve israfı önlemenin önemini anlattık ve sonrasında Kahoot yarışması ve çeşitli oyunlar oynandı.

 

05-05-2022 05-05-2022 05-05-2022

      Projede görev alan öğrencilerimize sertifikaları düzenlenerek projemiz sonuçlanmıştır. 

05-05-2022 05-05-2022
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.05.2022 - Güncelleme: 05.05.2022 09:24 - Görüntülenme: 430
  Beğen | 1  kişi beğendi