T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

Projelerimiz

     Okulumuzda eğitimi her anlamda güçlendirmek amacıyla çeşitli projeler üretiyoruz. İşte bunlardan bazıları...

 

ÜRDÜN DİL EĞİTİMİ

15-05-2020

    2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında 70 öğrencisiyle Arapça Hazırlıklı Proje okulu olan okulumuz öğrencileri ana dili  Arapça olan yabancı hocalardan 6 ay teorik eğitim aldıktan sonra Ürdün'ün başkenti Amman'daki kardeş okulumuz Özel Ömeriyye Okulları'nda 2 ay pratik eğitim almışlardır.  Bu süreçte Arap öğrencilerle aynı sınıf ortamında Arap hocalardan ders almış, Petra antik kenti, Salt Türk Şehitliği, sahabe kabirleri gibi tarihi, kültürel ve dini mekanları  ziyaret etme imkanı bulmuşlardır. Bunu yanı sıra çarşı, kitap fuarları ve kanaat önderleri ziyareti imkanı bulmuşlar, futbol maçı gibi etkinlikler yapmışlardır. Arapça'yı yerinde ve sosyal hayatın içinde öğrenme imkanı bulan öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayıp kapanış programının ardından yurda dönmüşlerdir. 2020 yılı için COVİD-19 salgını dolayısıyla bu eğitim ertelenmiştir.

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

İNGİLTERE'DE DİL EĞİTİMİ

     Okulumuz her yıl İngilizce hazırlık sınıfları ağırlıklı olmak üzere İngiltere'deki çeşitli dil okullarında eğitim almak üzere İngilizce Öğretmenleri refakatinde 1 aylık dil eğitim programı organize etmektedir. Öğrenciler dil okullarında öğlene kadar sınıflarda pratik ağırlıklı dersler gördükten sonra öğleden sonra çeşitli aktivitelere katılmaktadırlar. Ayrıca konaklama İngiliz ailelerin evlerinde olmaktadır. Londra, Oxford, Cambridge gibi şehirlere rehberli geziler yapılmaktadır. Öğrenciler 7 gün 24 saat sürekli hedef dil olan İngilizce konuşmaktadırlar. 

2017: 8 öğrenci Londra'da 4 haftalık dil eğitimi almıştır. 2 öğretmen refakat etmiştir.

2018: 15 öğrenci Scarborough'da 4 haftalık dil eğitimi almıştır. 4 öğretmen refakat etmiştir.

2019: 14 öğrenci Broadstairs kentinde 4 haftalık dil eğitimi almıştır. 2 öğretmen refakat etmiştir.

2020: 7 öğrenci yine Broadstairs kentinde 4 haftalık dil eğitim almıştır. 2 öğretmen refakat etmiştir. 

16-05-2020
16-05-2020

  

                                                                                                                                                                                                                                             

 

ERASMUS+ STAJ PROJESİ(KA102)

 16-05-2020

     Okulumuz İngilizce Öğretmeni Ahmet Boylu'nun koordinatörlüğünde 2017 yılında Erasmus+ Ka102 Mesleki Eğitim projesi başvurusu yapılmış ve 500 proje arasından bu alanda projesi kabul edilen tek imam hatip lisesi olmuştur. "Din eğitimde Etkileşim ve Ortak Değerlerimiz" isimli proje kapsamında 4 erkek ve 4 kız öğrencimiz Almanya'nın Köln şehrindeki bir camide staj yapmışlardır. Erkek öğrenciler namaz kıldırmı, müezzinlik yapma, hutbe okuma ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi görevleri ifa etmişlerdir. Kız öğrenciler ise vaizelik, Kur'an kursu öğreticiliği yapmışlardır. İki haftalık staj faaliyeti sırasında kilise ve dini mekanların ziyaretleri ve Hırıstiyan din adamları ile toplantı yapılmıştır.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

ERASMUS+ KA229 STRATEJİK ORTAKLIKLAR: comMUNity

 

    3 yıllık Model Birlişmiş Milletler tecrübesinden sonra ATAMUN Kulübü danışman öğretmeni bu konferansları uluslararası düzeye taşımak amacıyla önce 5 Avrupa ülkesinin ortaklığıyla etwinning proje başlatmış ve hemen aynı yıl Erasmus projesine başvurmuştur. Atakum AIHL'nin koordinatör olduğu comMUNity adlı projenin iki ana faaliyeti vardır: Model Birleşmiş Milletler ve Münzara. Projenin kabulünden sonra ilk hareketlilik ülkemize, yani okulumuza gerçekleşmiştir. İtalya, Çekya, Polonya ve Letonya'nın ortak olduğu projenin ilk toplantısına bu ülkelerden 2şer öğretmen ve 5er öğrenci katılmıştır. Öğrenci ve öğretmenlere MUN sunumu yapılmıştır ve sonraki gün mini MUN komitesi simulasyonu yapılmıştır. Ayrıca ülke genelinde münazara konusundaki çalışmalarıyla tanınan bir uzman münazara konusunda İngilizce eğitim vermiştir. Proje 2019-2021 yılları arasında devam edecektir. Son toplantı İtalya'nın Milan kentinde yapılacaktır ve Milan'da öğrencilerimizin organize ettiği Uluslararası MUN konferansı düzenlenecektir. 

                                         

                                                                                                                                                                                                                                             

 

ERASMUS+ PROJELERİ

Okulumuz adına her yıl Erasmus+ projelerine başvurular yapılmaktadır.                                                         

Önceki Yıllarda Kabul Edilen ve Uygulanan Projelerimiz:

        1-KA102: Din Eğitiminde Etkileşim ve Ortak Değerlerimiz. 2017-2018

        2-KA2019: Be interesTED. 2017-2019

        3-KA229: comMUNity. 2019-2021

2020 Yılında Başvurusu Yapılan Projeler: 

 1     1-KA101: Eğitimde Doğal Çevre         

        2-KA229: Real Life Assignment

        3-KA229: Attantion Please

        4-KA229: Digiteens

16-05-2020

 

       

 

                                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                      

e-TWİNNİNG PROJELERİMİZ

16-05-2020

     Okulumuz koordinatörlüğünde 6 adet etwinning proje başlatılmış ve bu projeler devam etmektedir. Her bir projede en az 3 Avrupa ülkesi ile ortaklıklar kurulmuştur. Her bir projenin koordinatörlüğünün İngilizce zümremizdeki öğretmenlerimiz yürütmektedir. e-Twinning projelerimiz şunlardır:

Be interesTED, comMUNity, Real Assignment, Flipped Classroom, DODO, Self awareness.

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

ATAMUN KULÜBÜ

     Model Birleşmiş Milletler (MUN) Birleşmiş Milletler komite ve komisyonlarının simule edildiği ve öğrencilerin tarafından organize edilen konferanslardır. Okulumuza 2015 yılında İngilizce Hazırlık bölümünün açılmasıyla ATAMUN (Atakum Model Birleşmiş Milletler) kulübü kurulmuştur. Her hafta toplanan öğrenciler hazırlanan yıllık çalışma programını takip ederek çalışmalarını büyük bir yoğunlukla devam ettirmişlerdir. İlk yıl İngilizce hazırlık sınıfı öğrencileri Ankara, İzmir, İstanbul ve Samsun'da 4 farklı MUN konferansına katılmışlardır. Daha sonraki yıl okul içinde 3 günlük ATAMUN'17 konferansı düzenlenmiştir. 3 İngilizce ve 1 Arapça komite oluşturulmuştur. 150 Öğrenci aktif olarak bu konferansta Genel Sekreter, Komite Başkanı, Delege, Admin gibi görevler üstlenmiştir.  2018 yılında ise Türkiye Geneli ATAMUN'18 konferansı19 Mayıs Gençlik Kampında düzenlenmiştir. Yerel ve Ulusal Basının takip ettiği konferansa Türkiye genelinden 22 farklı okulda 140 delege katılmıştır. Okulumuzdan 100 öğrenci ve 15 öğretmen konferansın organizasyonunda görev almıştır. Konferans 4-7 Nisan 2018 de gerçekleşmiştir. ATAMUN'19 konferansı Ondokuzmayıs Üniversitesinde düzenlenmiştir. Basının büyük ilgi gösterdiği konferansa Türkiye genelinden 18 farklı okulda 182 delege katılmıştır. Okulumuzdan 90 öğrenci ve 12 öğretmen konferansın organizasyonunda görev almıştır. Konferans 15-17 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşmiştir. 10-12 Nisan 2020 tarihinde yapmayı planladığımız ATAMUN'20 konferansı COVİD-19 nedeniyle ertelenmiştir.
16-05-2020
15-04-2018

  

                                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                       

 

TED KULÜBÜ

16-05-2020

     2016 Yılında okulumuzda TED kulübü kurulmuştur. TED kulübü öğrencileri her hafta toplanarak iyi bir TED konuşması yapmak için bir müfredat takip etmişlerdir. Her hafta bir etap kulüp rehber öğretmenleri eşliğinde işlenmiştir. Öğrencilerimiz okul içinde ve Samsun genelinde olmak üzere çeşitli zamanlarda TED konferansı düzenlemiştir. Konferansların resmi dili İngilizcedir.  

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

ERASMUS + KA219 STRATEJİK ORTAKLIKLAR: be interesTED

 

     2017 Erasmus+ döneminde TED kulübünün tecrübe ve birikimini uluslararası bir boyut kazandırmak için "be interesTED" ismiyle bir proje hazırlanmıştır. Atakum AAIHL koordinatörlüğünde hazırlanan projeye İtalya, Almanya, Portekiz, Çekya ve Letonya'dan lise ve dengi okullar ortak olmuştur. Önce etwinning ortamında başlayan proje daha sonra Erasmus+ Ka219 Staratejik ortaklıklar olarak devam etmiştir. İlk toplantı okulumuzda gerçekleşmiştir.5 günlük bu programda TED konusunda yabancı misafirlerimize seminer verilmiştir ve bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Ayrıca bu ziyaret esnasında öğrencilerimiz geniş katılımlı bir TED konferanı düzenlemiştir. 2 yıl devam eden proje esnasında öğrencilerimiz sözü edilen ülkelere ziyaretlerde bulunmuşlar ve buralarda TED konuşmaları yapmışlardır. Be interesTED projesi 2019 Eylül ayında final raporunun teslip edilmesiyle sonlandırılmıştır, fakat TED kulübünün faaliyetleri devam etmektedir. 

16-05-2020 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

1 OKUL 3 LİSAN  

06-06-2017      Okulumuz Arapça ve İngilizce zümrelerinin ortaklaşa hazırladıkları 1 Okul 3 Lisan etkinliğimiz öğrencilerimizin dil becerilerini tiyatro,  müzik, şiir ve çeşitli sunumlarla ortaya koydukları bir festival havasında geçmektedir.  06-06-2017

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

4 DİLDE 4 DERGİ

    Okulumuz açılalı beri öğrencilerimizin çalışmalarını basılı yayınlarla kalıcı hale getirmenin,onları bu çalışmalarla desteklemenin gayreti içerisindedir. İllk göz ağrımız Türkçe yayınımız MİNBER dergisininin ardından İlk sayısı ortak olarak çıkan Arapça zümresi tarfından hazırlanmış Arapça dergimiz BİZRA ve İngilizce zümresi tarafından hazırlanmış olan İngilizce dergimiz HİGHLİGHTS da yayın hayatına dahil olmuştur. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Engin LAFCI'nın öncülüğünde öğrenilerimz tarafından hazırlanan Osmanlıca dergimiz HAMLE 4.dergimizdir. Bu süreçte SON KARE isimli fotoğraf dergisi, MİNBER dergisi MÜLTECİ ÖZEL SAYISI yaımlanmıştır. Dergileşme sürecimiz farklı branşlarda devam etmekle beraber Felsefe Grubu Öğretmenimiz Ömer VURAL'ın öncülüğünde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan BİLİNÇ ve HİKMET isimli düşünce içerikli dergimiz de 2019 yılında dergi grubumuza dahil olmuştur. Bereketli olması duasıyla...
15-05-2020

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

OKUL TV - YOUTUBE KANALIMIZ

      Okulumuzdaki etkinliklerin(geziler, şiir dinletileri, programlar, yarışmalar, kitap incelemeleri, soru çözümleri, ders anlatımları, kısa filmler, ilahiler, röportajlar, hadis sohbetleri, rehberlik çalışmaları) ve okul tanıtım videolarımızın yayımlandığı YouTube kanalımız...

KANALIMIZA ULAŞMAK VE ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

 

                                                                                                                                                       

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

İMAM HATİPLİLER  TYT KAMPINDA

     Okulumuz kooridatörlüğünde Samsun ilçelerindeki İmam Hatip Liselerinden seçilen 12.sınıf öğrencileriyle okulumuz öğrencileri için  19 Mayıs Gençlik Kampı ve okul yerleşkemizde, yatılı olarak, yaklaşık 10 günlük TYT e AYT kampları yapılmıştır. Bu süreçte yaklaşık 150 öğrenci ve 20 öğretmen kampata yer almıştırt. Üniversite hazırlık kapsamsında soru çözümleriyle öğrencilerimiz desteklenmiş, her gün yapılan deneme sınavları yarım saat içerisinde okunmuş ve sonuç değerlendirmeleriyle öğrencilermizin takibi sağlanmıştır. Bu yoğunlaştırılmış programla öğrencilerimizin puanlarında gözle görülür bir artış sağlanmış ve bu kampımız geleneksel hale gelmiştir. 18-02-2019

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

ATAMECLİS - MİLLETVEKİLLİĞİNE İLK ADIM/2019

17-05-2020

     4 komisyon bulunan Model Türkiye Büyük Millet Meclisinin simülasyonunda çeşitli illeri temsilen 84 vekil bulundu.  Atakum Anadolu İHL öğrencileri; vekili bulundukları Plan ve Bütçe; Milli Savunma, Bilgi ve Teknoloji; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor; Sağlık, Çalışma, Aile ve Sosyal İşler komisyonlarına kanun teklifleri sundular, üzerinde tartışma ve değişiklikler yaptılar ve son olarak genel kurulda oylanmada bulundular. 2 gün boyunca gerçekleşen simülasyon programı yemin töreni ile başladı ve resmi gazetenin paylaşımı ile sona erdi. Bu süreçte toplam 26 kanun, 7 maddelik bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve 2 tane basın açıklaması yayımlandı.

 

 

                                                                                                                                                       

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

ATAG20 - DÜNYA PROBLEMLERİNİ TARTIŞIYORUZ/2018

      Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleşen G20 zirve programı, Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Emrah Sapa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Yapay Zeka, Terörizm ve İnsan Hakları komiteleri bu alanlarda  tartışmalarla düşüncelerini paylaştı. G20 zirve programının kapanış seremonisinde, 3 gün boyunca süren tartışmalar ve krizleri ele alan videolar katılımcılara izletildi. Komite içi akademik ekipleri komitelerinde başarı göstermiş olan temsilcilerine başarı belgelerini takdim edildi. 

17-05-2020

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

TÜBİTAK

29-04-2019      Okulumuz öğrencileri gerek bilim sergileri gerek bilim projeleri gerekse bilim fuarları etkinliklerine katılmaktadır.  Öğrencilerimizden Ayşenur GÖREN ve İrem KOCA, ARDEP (Akran Rehberliği Değerler Eğitimi Programı) projesi ile Değerler Eğitimi alanında Türkiye 2. si olmuştur. Yine bilgisayar alanında öğrencimiz Taha Ensar KUKUL Bilim Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanmıştır.  12-02-2020

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2013 - Güncelleme: 25.08.2021 08:40 - Görüntülenme: 10288
  Beğen | 1  kişi beğendi