T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ATAKUM - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

ATAMUN'23

    ATAMUN'23 etkinliğimiz tamamlandı.

BİR BAŞARI HİKAYESİ: ATAMUN'23, 5 KOMİTE, 116 DELEGE, 3 GÜN

 

     Samsun şehrinin ilk MUN konferansı olan ATAMUN konferans serilerine bir yenisini daha başarıyla ekledi. Okulumuzda 8 yıldır aktif bir şekilde faaliyetlerine devam eden ATAMUN Kulübü, bu yıl ATAMUN konferanslarının altıncısını düzenledi. Kulüp öğretmenleri Ahmet Boylu ve Özge Babacan’ın rehberliğinde kulüp öğrencilerinin aylarca süren çalışmaları sonucunda konferans 116 delegenin katılımıyla gerçekleşti. ATAMUN’23’ün Genel Sekreteri (SG) olarak seçilen 11. Sınıf öğrencisi Zeynep Çoban ve ekibi bu yılki mottoyu "Challenge to Change" (Değiştirmek için Meydan Oku) olarak belirlemişti. 

     Şehir içi ve dışından gelen katılımcılarla 6-7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen konferans, toplamda 3 gün boyunca sürdü. Konferans içerisinde toplam 5 komite bulunmaktaydı, bunların 4’ünde resmi dil olarak İngilizce ve 1'inde ise Arapça kullanıldı. 3 gün boyunca bu komitelerde teknolojik gelişmeler, insan hakları, Somali Sivil Savaşı, Montrö Antlaşması ve Meclis-i Mebûsan gibi çeşitli meseleler tartışıldı ve çözüm önerileri sunuldu. 116 delgenin katıldığı konfernas 11 oturum olaran planlandı ve her komite oturumlarda yapılan tartışmalar neticesinde bir çözüm önerisi (Resolution) sundu.

     ATAMUN'23 için açılış töreni 6 Ekim tarihinde okulumuz konferans salonunda gerçekleşti. Törende okul müdürü Fatma Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, Samsun Üniversitesi'nden Dr. Tuğçe Elif Taşdan Doğan ve okulumuz Arapça öğretmenlerinden Abdelfettah AMARA tarafından konuşmalar yapıldı. Ayrıca her bir komitenin hazırladığı tanıtım videoları izlendi.

     3 gün boyunca komitelerde yapılan tartışmalar devam etti ve tartışmaların sonunda çözüm önerileri yazıldı. 8 Ekim tarihinde oturumlar tamamlandıktan sonra kapanış töreni düzenlendi. Bu törende her komitedeki en iyi delegelere ödüller verildi ve ATAMUN'23 hakkında hazırlanan video izlendi. Tören sonrasında görevli öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

     ATAMUN'23 Konferansına katılan tüm katılımcılara başarılar diler, bu etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

27-10-202327-10-202327-10-202327-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 13:42 - Görüntülenme: 272
  Beğen | 4  kişi beğendi