PROJEMİZ AMERİKA YOLCUSU

Okulumuz öğrencileri uluslararası arenada Türkiye' yi temsil edecek... Okulumuz öğrencilerinden Safa Merve ZEHİROĞLU ve İclal ŞEKER Türkiye değerlendirme aşamalarını geçerek ABD Atlanta, Georgia'da gerçekleşecek olan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'na katılmaya hak kazanmıştır.

02.02.2022 365

02-02-202202-02-202202-02-202202-02-2022

Okulumuz öğrencilerinden Safa Merve ZEHİROĞLU ve İclal ŞEKER Türkiye değerlendirme aşamalarını geçerek ABD Atlanta, Georgia'da gerçekleşecek olan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'na katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz bu yıl 14.010 projenin katıldığı TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Fizik alanında Karadeniz bölge birincisi ardından Türkiye üçüncüsü olmuştur.

Türkiye üçüncüsü olduktan sonra Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasına başvuran öğrencilerimiz bilimsel değerlendirme aşamalarını başarıyla geçerek her yıl Türkiye'den sayılı projenin katıldığı dünya finalinde ülkemizi temsil etme onurunu elde etmiştir. Öğrencilerimiz projelerinde rüzgar türbinine alternatif malzeme olarak kenevir takviye malzemeli biyokompozit üretmişlerdir.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ederken ABD de gerçekleştirilecek finallerde başarılar diliyoruz...

Adres:
Alanlı Mah. 3467. Sok. No3B Yeni Mahalle Tramvay Durağı Üstü, Demirkent Sitesi Karşısı Atakum/SAMSUN

e-Posta Göndermek İçin Tıklayın