May

“Real Life Assignment” isimli Erasmus projemizin ikinci hareketliliği okulumuz koordinatörlüğünde gerçekleşti. Doğal çevreyi koruma, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışma yapmak üzere gerçekleştirilen proje toplantılarımız bu amaçlar doğrultusunda faaliyetlerini gerçekleştirdi. 23-29 Nisan 2023 haftasında Kuzey Makedonya, Polonya ve Türkiye’nin ortaklığında gerçekleştirilen faaliyetlere 20 öğrenci ve 6 öğretmen aktif olarak katıldılar.

İlk gün Polonya ve Makedonya’dan gelen misafirlerimize okulun birimleri tek tek tanıtıldı. Daha sonra öğrenciler okulun bahçesinde bir hatıra meyve bahçesi oluşturmak amacıyla fidan diktiler. Sonraki gün ödüllü orienteering yarışması yapıldı ve ilk üçe giren öğrencilere sertifika töreninde hediyeleri verildi. Projenin ana aktivitesi olan Atölye Çalışması 18 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler  dizayn ettikleri sürdürülebilir ve çevre dostu bilim merkezi fikirlerini projelendirip öğretmenlerine sundular.

Kızılırmak Kuş Cennetine yapılan geziye katılan öğrenciler doğal fotoğrafçılık ve kuş gözlemciliği yaptılar. Samsun Büyükşehir Belediyesinin rehberliği ve yardımları ile oldukça verimli bir gezi yapıldı.

Amasya’ya yapılan kültürel ve tarihi yerleri tanıma amaçlı gezimizde, bu şehrin bütün müzeleri, eski şehir merkezi ve tarihi camileri Atakum AIHL öğrencileri tarafından misafirlere tanıtıldı.

Cuma günü öğleden sonra yapılan sertifika töreninden sonra yabancı öğrencileri misafir eden ailelerin hazırlayıp getirdiği yöresel yemekler ikram edildi.

Proje ekibindeki öğretmen ve öğrenciler bir sonraki hareketliliğin gerçekleşeceği Polonya için hazırlıklara başladılar.

May

İl 1.si ve il 2.si olduk.

Matematik sınıfımız açıldı.

Nis

Okulumuzda halkla ilişkiler,kurum kültürü, iletişim etkili ve güzel konuşma alanlarında seminer düzenlenmiştir

Nis

Okulumuzda tüm öğretmenlerimize rehber öğretmenlerimiz tarafından Mentörlük ve Öğrenci Koçluk egitimi verilmiştir.

Nis

Okulumuzun iç mekanlarında,koridorlarda,merdiven ve sınıf cam kenarlarında doğa bilincinin artırılması amacıyla saksılarda mevsimlik bitki ve çiçekler yetiştirilmektedir.

Nis

Öğrencilerimizin milli,manevi değerlerinin gelişimine katkı sunmak,şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli eserleri tanımalarını sağlamak,edebiyat alanında iz bırakan şiir kıta ve beyitleri okumaları ve yorumlarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştiriyoruz.

Nis

Okulumuzda milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla sabah namazı buluşmaları düzenlenmektedir.

Okulumuzda Hayırda Yarışanşlar etkinlikleri kapsamında;

-Deprem bölgesine yardım amaçlı okulda kermes yapıldı

-Ortaokul öğrencilerimizin düzenlediği diğer bir kermes geliri ile Doğu  Türkistana bağış yapıldı

-İyilikte yarışan sınıflar projesi uygulanmakta ayrıca osmanlıda uygulanan sadaka taşı uygulaması okul koridorunda yaşatılmaktadır

Mrt

Okulumuzda öğrencileirmiz satranç, mangala,altıgen gibi zeka oyunlarını okul koridorlarımzda, masa tenisi gibi fiziksel sporları da aktivite salonlarında eğlenceli şekilde oynamaktadırlar.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Programı Atatürk Kültür Merkezi'nde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan"Çanakkale Ruhu Her Yerde" isimli oratoryo gösterisi ile anıldı.

Akademik rehberlik çalışmları doğrultusunda

Samsun Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği fakültesi,

Samsun Üniversitesi Mimarlık Fakültesi,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi gezileri yaıplmış olup öğrencilerimiz detaylı olarak bilgilendirilmiştir.

Mrt

Okulumuzdaki öğretmen ve eğitim yöneticilerimize öğrenci tanıma teknikleri sunumu gerçekleştirilmiş olup tüm öğretmenlerimiz katılım sağlamıştır.

Mrt

Okulumuz ortaokul Matematik Öğretmenimiz Fatma Doğan'ın kurucusu olduğu ve Fen Bilgisi Öğretmenimiz Naziye Çetin'in de ortaklığını yaptığı "SWEET STEAM" adlı  projemizde 1 İtalyan, 1 Yunan, 6 da ulusal ortaklarımızla yaptığımız çalışmaları  takip etmek için iletişim adresleri:

WEB SİTESİ: https://sweetsteam.my.canva.site/

FACEBOOK ADRESİ:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100088918238306

İNSTAGRAM ADRESİ: https://www.instagram.com/etwinningsweetsteam/

Çalışmalarımız 5 alanda olmak olmakta her alandan 4 etkinlik yapmaktayız. Bizi takip edip beğenmeyi unutmayınız.

Mrt

Hafızlık ortaokulu kız öğrencimiz de il 1.si oldu.