Mrt

Ortaokul hafızımız İl 1.si oldu.

Mrt

Meslek Uygulamaları esasları çerçevesinde  Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Mesleki uygulama dersleri kapsamında öğrencilerimizin İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği uygulamaları okulumuzda yapılmaktadır.

Şbt

Okulumuz 12.Sınıf Öğrencilerine yönelik TYT ve Ayt Deneme Sınavları düzenli olarak yapılmaktadır. Sınav sonrasında değerlendirme sonuçları öğrencilerimiz ve velilerimizle paylaşılmaktadır.

Şbt

Sportif etkinlikler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile işbirliği yapılarak öğrencileirmiz ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda okul takımlarımız oluşturulmuş olup faaliyetlerine devam etmektedir.

Şbt

Okulumuzda güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması konulu seminer düzenlenmiştir.Seminerimize tüm öğretmenlerimiz katılım göstermiştir.

Şbt

Meslek dersleri öğretmenlerimizce öğrencilerimizle hazırladığımız haftanın ayet ve hadisleri panolarda ve LCD ekranlarımızda gösterilmektedir.

Kas

Okulumzda TÜBİTAK veTeknofest yarışmaları tanıtım toplantısı yapılmıştır. Değerli öğretmenlerimizin paylaştıkları tecrübe ve deneyimler önümüzdek yıl yapılacak olan yarışmalara ayna tutmaktadır. Katılan her öğretmenimize teşekkür ederiz.

Kas

Codeweek haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimizle kodlama etkinliği yapıldı. Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Uygar GÖK´ün başlattığı  "Atakum İmam Hatip Kodluyor" etkinliği kodlabüyü ile oyun kodlaması yapılarak tamamlandı.AB Kod Haftası (Code Week), Ekim ayının içinde uygulanan, herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir etkinliktir.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ağu

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Okuyorum Projesi kapsamında okulumuzda kitap okuma halkaları oluşturuldu. Kitap okuma saatleri düzenlendi. Kitap sunumları, öğrenci panelleri ve akademisyenlerle söyleşiler gerçekleştirildi.

Haz

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet İrfan Yetik, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisemizde gerçekleştirilen, "Dil Eğitiminde Örnek Uygulama Teknikleri" başlıklı Yönetici Hareketlilik Programına katıldı.

‍Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüzün Dil Eğitiminde Örnek Uygulama Teknikleri başlıklı Öğretmen Hareketlilik Programı Atakum İlçemiz okullarından Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesimizde 29 Haziran 2022 Çarşamba günü itibariyle başlamıştır. Toplantıya Güngören İstanbul Ticaret Odası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Maltepe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi, Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Esenler Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürleri katılırken toplantının başkanlığını Din Öğretim Genel Müdürlüğümüz Şube Müdürü Rabia KILIÇKAYA yaptı.  Toplam 3 gün sürecek program; yabancı dil hazırlıklı proje okullarındaki dil eğitiminin süreçleri ve dil eğitiminde örnek uygulamaların paylaşımını hedeflemektedir.

Haz

Bugün okulumuz Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Ortaokulu öğrencilerimiz ile SAMSUNUM 1 yat gemisi ile Samsun  kıyılarında gezdik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun ders temposu içerisinde bir nebze olsun teneffüs yapabilme imkanına kavuştular.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.